Knops ziet niks in Koninkrijksberaad

Den Haag – Er wordt al voldoende overlegd tussen de regeringen van de landen van het Koninkrijk, vindt staatssecretaris Raymond Knops van BZK.  Daarom ontraadde hij vandaag de motie van Tweede Kamerlid Jorien Wuite (D66) om op regeringsniveau een ‘Koninkrijksberaad’ te houden.

Het beraad zou moeten gaan over gemeenschappelijke uitdagingen op het gebied van klimaatverandering, economisch herstel, veiligheid, de democratische rechtsorde en mensenrechten. “Een heldere Koninkrijksbrede visie ontbreekt en kan bijdragen aan een betere relatie en een meer effectieve aanpak van uitdagingen”, aldus Wuite in haar door meerdere partijen mede ondertekende motie.

Knops zei de noodzaak niet in te zien van een Koninkrijksberaad. Het pleidooi van Wuite om dat ‘vanwege de symbolische betekenis’ te houden in het Catshuis werd door de staatssecretaris van tafel geveegd met de woorden “dat er voor symboliek geen tijd is.” Gepikeerd weersprak hij de gedachte dat de onderlinge relaties niet goed zouden zijn. “Af en toe zijn er spanningen, maar ik onderhoud goede relaties.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.