Gouverneur start consultatieronde

Oranjestad – Gouverneur Alfonso Boekhoudt begint vandaag met consultatiegesprekken met adviesorganen en politieke leiders. Tijdens de consultatiegesprekken laat hij zich adviseren over de mogelijkheden voor de formatie van een nieuw kabinet, gelet op de uitslag van de verkiezingen voor de Staten.

Boekhoudt spreekt allereerst apart met de voorzitter van de Raad van Advies Frits Goedgedrag en de voorzitter van de Staten Juan Thijsen. Daarna spreekt de gouverneur vanaf maandagmiddag met de lijsttrekkers van de politieke partijen die op basis van de voorlopige verkiezingsuitslag ten minste één zetel hebben behaald: Evelyn Wever-Croes (MEP), Mike Eman (AVP), Ursell Arends (RAIZ), Marisol Lopez Tromp (MAS) en Miguel Mansur (Accion21).

Vervolgens zal Boekhoudt consultatiegesprekken voeren met de voorzitter van de Sociaal Economische Raad Tisa LaSorte, de waarnemend voorzitter van de Algemene Rekenkamer Frederick Nuboer, en met het Arubaanse lid van het College Aruba financieel toezicht Hellen van der Wal.

Naar verwachting worden de consultatiegesprekken op woensdag afgerond. De volgende stap in het formatieproces is dat de gouverneur een informateur aanwijst en de opdracht formuleert. Het ligt voor de hand dat winnaar MEP (9 zetels) het voortouw krijgt en dat als eerste getracht zal worden met een of meer nieuwkomers een coalitie te smeden.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.