Gezaghebber Rijna schaamt zich voor trage uitvoering beloofde verbeteringen

Den Haag – Gezaghebber Edison Rijna zegt zich te schamen voor het slakkengangetje waarmee uitvoering wordt gegeven aan de in het Bestuursakkoord beloofde verbeteringen. Hij heeft snapt dan ook de onvrede daarover onder de bevolking. “Ik ben zelf ook ontevreden. Ik schaam mij er voor”, erkent hij in een interview met RTV7 – de televisiezender voor de Caribische gemeenschap in Nederland – aan het einde van zijn werkbezoek aan Den Haag.

Rijna vraagt er tegelijkertijd begrip dat wat in een halve eeuw aan achterstand is ontstaan niet van vandaag op morgen kan worden ingelopen. Overigens is dat volgens hem niet het gevolg van een tekort aan geld, maar van de beperkte uitvoeringscapaciteit en een scheef gegroeide cultuur. In zijn besprekingen met ministeries heeft de gezaghebber oplossingen aangedragen waarover tijdens het werkbezoek van staatssecretaris Knops begin juli verder zal worden gesproken.

Rijna grijpt het interview aan om de beeldvorming dat er op zijn eiland weinig goed zou gaan te bestrijden. Hij benadrukt dat er “heel veel” juist wel goed gaat op Bonaire. Het is slechts een kleine groep die discussies op social media domineert en zelfs op positieve ontwikkelingen zuur reageert. “Dat is hun recht, maar het helpt niet.” De gezaghebber kijkt optimistisch vooruit nu de coronapandemie onder controle lijkt. “Met de economie gaat het de goede kant op.”

Kijk hier het gehele interview terug

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.