Curacao

Dinsdag tweeminutendebat over de Koninkrijksrelaties

Den Haag – De Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties is niet tevreden met de uitkomst van het commissiedebat met minister Koolmees (SZW) en de staatssecretarissen Keijzer (EZK) en Knops (BZK) over de armoede in Caribisch Nederland.

Daarom volgt er morgen een zogeheten tweeminutendebat. Dat geeft fracties de gelegenheid moties in te dienen om de bewindslieden tot actie te bewegen waar zij dat in het commissiedebat weigerden. Als sprekers hebben zich aangemeld Jorien Wuite (D66), Attje Kuiken (PvdA), Joba van den Berg (CDA), Don Ceder (ChristenUnie) en Machiel de Graaf (PVV).

Verwacht wordt dat er ook moties worden ingediend naar aanleiding van de commissiedebatten over de coronasteun aan Curaçao, Aruba en Sint Maarten en het herstel van de lokale democratie op Sint Eustatius.

Lees hier het verslag van het commissiedebat over de armoede op de BES-eilanden.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.