Steunbetuigingen uit Nederlandse politiek voor MEP en AVP

Oranjestad – Aruba gaat vandaag naar de stembus. Er kan uit een recordaantal partijen worden gekozen: 12. De verwachting is dat ook dit keer weer het leeuwendeel van de 21 Statenzetels verdeeld zullen worden over de aartsrivalen MEP en AVP.

Waarnemers voorspellen dat de MEP van zittend minister-president Evelyn Wever-Croes als winnaar uit de bus komt en dat de AVP onder leiding van oud-premier Mike Eman opnieuw terrein prijs zal moeten geven. De oppositiepartij wordt geplaagd door corruptieschandalen waarbij oud-ministers betrokken zijn. Paul Croes is inmiddels veroordeeld, Benny Sevinger zit in voorarrest en het onderzoek naar Otmar Oduber loopt nog. Wat de AVP ook niet lijkt te helpen, is dat de partij zich afzet tegen het akkoord met Nederland om Aruba met honderden miljoen aan begrotingssteun door de coronacrisis te helpen.

Zowel de MEP als de AVP kan op morele steun uit Nederland rekenen. CDA-prominent en oud-minister Hans Hillen roept in een videoboodschap op Facebook de kiezers op Aruba op om op de AVP en “mijn vriend Mike Eman” te stemmen. Tweede Kamerlid Jorien Wuite en Europarlementariër Samira Rafaela (beiden D66) wensen ‘zusterpartij’ MEP succes. Vanuit Willemstad komt een adhesiebetuiging voor de AVP van oud-premier van de Nederlandse Antillen Maria Liberia-Peters.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.