Curaçao kan rekeningen niet meer betalen

Willemstad – De overheid van Curaçao is niet in staat haar financiële verplichtingen over de maand juni volledig na te komen. Volgens minister van Financiën Javier Silvania zit er 10 miljoen gulden te weinig in de landskas om aan het einde van deze maand alle rekeningen te kunnen betalen.

In Den Haag ligt ruim 75 miljoen gulden aan liquiditeitssteun klaar om naar Willemstad over te worden gemaakt, maar dan moet eerst de korting van 25% op de salarissen van Statenleden formeel worden vastgelegd. De deadline om dat te regelen is 1 juli. Een meerderheid – met de fractie van regeringspartij MFK voorop – is tegen de korting, alhoewel deze al wel in de praktijk wordt gebracht.

Aan een andere voorwaarde – schriftelijke instemming van het kabinet Pisas met de door de vorige regering met Nederland gemaakte afspraken – is op dit moment ook nog niet voldaan. Verwijzend naar de bijna lege overheidskas zei Silvania tijdens een persconferentie: “We staan met de rug tegen de muur.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.