D66: Is verbod voor koraal schadelijke zonnebrandcrèmes al van kracht op Bonaire?

Den Haag – De Tweede Kamerleden Kiki Hagen en Tjeerd de Groot (beiden D66) willen weten of op Bonaire het verbod op het gebruik van voor het koraal schadelijke zonnecrèmes al heeft ingevoerd. Zij hebben daarover schriftelijke vragen gesteld aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven (IenW).

Aanleiding is het bericht dat de eilanden Hawaii en Palau bepaalde soorten zonnebrandmiddelen hebben verboden. “Bent u op de hoogte van de motie die is aangenomen door de Eilandraad van Bonaire waardoor de verkoop van middelen met oxybenzone wordt verboden? Is dit verbod al in werking gesteld? Wat vindt u van dit verbod?” aldus de vragenstellers.

De door de Eilandsraad van Bonaire aangenomen motie van toenmalig lid van de MPB-fractie Renate Domacassé dateert alweer van mei 2018.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.