Bonaire

Huizen op Bonaire in paar jaar tijd bijna helft duurder

Kralendijk – De huizenprijzen op Bonaire zijn ten opzichte van 2010 gemiddeld met ruim 48% gestegen. In de eerste jaren na 2010 steeg de gemiddelde huizenprijs nauwelijks om in 2015 zelfs met 7% te dalen. Vooral na 2017 is sprake van een sterke stijging. In 2020 werden voor het eerst meer huizen boven de 225.000 dollar verkocht dan daaronder. Dat blijkt uit een analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het CBS heeft op verzoek van het ministerie van BZK de woningmarkt van Bonaire op specifieke kenmerken in kaart gebracht aan de hand waarvan de effecten van de in februari ingevoerde Hypotheekgarantie Bonaire gemeten kunnen worden. Die is bij wijze van experiment opgezet voor een periode van 5 jaar met een maximum van 350 te verstrekken garanties voor de aankoop van woningen tot 225.000 dollar.

Lees hier het gehele rapport

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.