Curacao

86% inwoners BES-eilanden wist van Tweede Kamerverkiezingen

Kralendijk – 96% van de inwoners van Caribisch Nederland wist dat er op 17 maart verkiezingen waren, 86% wist ook waar deze over gingen: de Tweede Kamer. Dat blijkt uit onderzoek naar de vraag hoe effectief de door de Rijksdienst Caribisch Nederland geregisseerde voorlichtingscampagne is geweest.

Het onderzoek is uitgevoerd door FlowCreateGo in samenwerking met Curaçao Marketing. De uitkomsten zijn door minister Ollongren (BZK) naar de Tweede Kamer gestuurd. Voor wat betreft de bekendheid van de verkiezingen lijkt de campagne effectief, maar voor de bereidheid daadwerkelijk te gaan stemmen is die nihil geweest. Op Bonaire was de opkomst met 22,85% slechts enkele procentpunten hoger dan vorige keer.

Een van de aanbevelingen is dan ook bij volgende verkiezingen de campagne erop te richten deze meer te laten leven.

Lees hier het gehele rapport

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.