Ombudsman Van Zutphen teleurgesteld over armoededebat Caribisch Nederland

Den Haag – De uitkomst van het armoededebat over de BES-eilanden van de Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties met minister Koolmees en de staatssecretarissen Keijzer en Knops heeft Nationale ombudsman Reinier van Zutphen “een beetje teleurgesteld”, zo zei hij met veel gevoel voor understatement in een uitzending van de Nieuws BV vandaag.

De drie bewindslieden waren, ondanks aandringen van de commissieleden, niet bereid de bestrijding van de wijdverbreide armoede op de eilanden te intensiveren. De argumenten die ze aanvoerden doet Van Zutphen af als “flauwekul”. Hij voelde, zo zei hij, plaatsvervangende schaamte. Kamerlid Attje Kuiken (PvdA) spreekt van onwil en kondigde aan volgende week een motie in te dienen waarin het kabinet wordt opgedragen “het te regelen”.

Luister hier naar het gesprek met Van Zutphen en Kuiken

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.