Curacao

Kamercommissie Koninkrijksrelaties lijkt zich niet langer te laten afschepen

Den Haag – De vrees bestond dat door het vertrek van ervaren Tweede Kamerleden de commissie voor Koninkrijksrelaties veel zou inboeten aan kennis. Dat blijkt, nu er inmiddels drie commissiedebatten zijn geweest, heel erg mee te vallen. En voor zo ver er minder kennis is, wordt dat ruimschoots gecompenseerd door een kritische houding.

De nieuwkomers nemen geen genoegen met – om Nationale ombudsman Reinier van Zutphen te citeren – “drogredenen, onzin en flauwekul” die bewindslieden aanvoeren om misstanden in Caribisch Nederland te laten voortbestaan. Het armoededebat waarbij de commissie woensdag stuitte op drie onbuigzame bewindslieden krijgt dan ook een vervolg in de plenaire zaal. Het zal, zo mag worden verwacht, moties regenen om het kabinet in beweging te krijgen.

Kijk hier het gehele debat terug

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.