Caribisch vaccinatiebewijs geldig in Europa

Den Haag – Inwoners van de Caribische delen van het Koninkrijk die volledig gevaccineerd zijn, kunnen vanaf 1 juli met hun papieren vaccinatiebewijs naar en door Europa reizen.

Vanaf medio juli kan het vaccinatiebewijs dat voorzien is van een QR-code worden geupload in de app die de lidstaten van de Europese Unie gezamenlijk invoeren. Dat is niet noodzakelijk: het papieren vaccinatiebewijs blijft ook na introductie van de app geldig.

In een zogeheten wetgevingsoverleg vandaag van de Tweede Kamer met minister Hugo de Jonge (VWS) pleitte Jan Paternotte (D66) ervoor dat ook de inwoners van de Caribische delen van het Koninkrijk  toegang tot de digitale EU-pas moeten krijgen.

De bewindsman zegde toe dit te regelen, al vergt dat wel de bouw van een speciale portal omdat slechts weinig inwoners van de BES-eilanden een burgerservicenummer hebben. Zonder dat heeft men geen toegang tot DigiD. Inwoners van de CAS-landen kunnen hun vaccinatiebewijs uploaden in apps die door de landen zelf zijn ontwikkeld. De Jonge zal later deze maand met nadere informatie komen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.