Attje Kuiken en Don Ceder: Aanpak armoede BES-eilanden eerste prioriteit

Den Haag – In aanloop naar het debat komende woensdag van de Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties over de armoede in Caribisch Nederland laat RTV7, de televisiezender voor de Caribische gemeenschap in Nederland, Attje Kuiken (PvdA) en Don Ceder (ChristenUnie) aan het woord.

Kuiken – die een cursus Papiaments volgt – is na de leegloop van de commissie degene met de meeste kennis en ervaring op het gebied van de Koninkrijksrelaties. Uit het interview wordt duidelijk waarom zij, mede vanwege de omstandigheden waaronder zij zelf opgroeide, zo gedreven is om het leven van de burgers in het Caribisch deel van het Koninkrijk te verbeteren.

Hoewel een van de nieuwkomers in de commissie heeft Ceder zich al stevig geroerd in de debatten over o.a. het conflict van staatssecretaris Knops met Sint Maarten over liquiditeitssteun en het traag verlopende herstel van de lokale democratie op Sint Eustatius.

Klik hier om de interviews terug te zien

Kamerlid Don Ceder (links) en interviewer René Zwart.
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.