Bonaire bedankt staatssecretaris Blokhuis voor alle coronahulp

Den Haag – Gezaghebber Edison Rijna en gedeputeerde Nina den Heyer hebben tijdens hun werkbezoek aan Den Haag een ontmoeting gehad met staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Paul Blokhuis.

De bewindsman heeft zich, samen met een speciaal VWS-team, sinds medio maart vorig jaar ingezet om Bonaire (en de andere Caribische delen van het Koninkrijk) te helpen de coronapandemie te bestrijden. Zo werden vanuit Europees Nederland expertise, menskracht, medische hulpmiddelen waaronder complete IC-units en voldoende vaccins geleverd om de gehele volwassen bevolking te vaccineren.

Gezaghebber Rijna en gedeputeerde Den Heyer hadden een speciaal voor staatssecretaris Blokhuis vervaardigde attentie meegenomen om hem te bedanken voor zijn inzet en te benadrukken dat hij welkom is om deze zomer met zijn gezin vakantie te houden op Bonaire.

Terwijl Rijna en Den Heyer hun werkbezoek voortzetten, is Blokhuis naar de Cariben vertrokken. Na in het weekend in Willemstad onder andere een bezoek te hebben gebracht aan het Curaçao Medical Center en te hebben gesproken met IC-medewerkers en epidemioloog dr. Izzy Gerstenbluth.

Maandag vliegt de staatssecretaris door naar Bonaire. Daar brengt hij onder meer een bezoek aan ziekenhuis Fundashon Mariadal, de Dienst Publieke Gezondheid, een vrouwenopvang- en ouderenopvanglocatie en begeleid wonen voor jongeren. Blokhuis zal er tevens het centraal loket maatschappelijke voorzieningen van de Zorg en Welzijn groep officieel openen. Ook zal hij de eerste steen leggen voor de nieuwbouw/verbouw van gehandicaptenzorgaanbieder FKPD. Verder wordt er een intentieovereenkomst getekend voor de realisatie Beachpark Bonaire met Bonaire Overheidsgebouwen, Beachtennis Bonaire en Volleybalbond Bonaire.

Staatssecretaris Blokhuis werd op Curaçao ontvangen door gouverneur George-Wout.
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.