Delegaties uit Bonaire, Sint Eustatius en Saba op werkbezoek in Den Haag

Den Haag – Leden van de eilandsraden van Bonaire, Sint Eustatius en Saba brengen deze maand een werkbezoek aan Europees Nederland. Ze volgen onder meer trainingen in VNG-verband.

De delegaties van Bonaire en Saba benutten de reis om een ontmoeting te hebben met de Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties. Op 17 juni worden eerst de leden van de Eilandsraad van Bonaire ontvangen en aansluitend het Bestuurscollege. Dat is de dag na het debat van de commissie met minister Koolmees (SZW) en de staatssecretarissen Keijzer (EZK) en Knops (BZK) over het ijkpunt voor het bestaansminimum in Caribisch Nederland.

Voor een gesprek met de Eilandsraad van Saba wordt nog naar een geschikte datum gezocht. Met de Eilandsraad van Sint Eustatius hebben de Kamerleden reeds virtueel overlegd, aan de vooravond van het commissiedebat over het herstel van de lokale democratie.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.