Bonaire maakt het toeristen stukje makkelijker met test-app

Kralendijk – Om het vakantiegangers makkelijker te maken, introduceert Bonaire binnenkort een app waarmee bezoekers zich vooraf kunnen aanmelden voor een antigeentest meteen bij aankomst op de luchthaven. In afwachting van de komst van de app kan men zich via de website www.bonairesafetravel.org aanmelden. 

Sinds 1 juni kunnen passagiers de antigeentest bij aankomst op Flamingo Airport laten doen. Dit is voor bijvoorbeeld Nederlandse en Amerikaanse passagiers aantrekkelijk. Nederland en de Verenigde Staten worden als hoogrisicolanden beschouwd.  Alle reizigers uit hoogrisicolanden die niet maximaal 24 uur voor vertrek een PCR/NAAT-test laten doen, kunnen dat bij aankomst op Bonaire doen. Vooral voor passagiers uit Amerika Is het lastig voor vertrek binnen de vastgestelde tijd de antigeentest te doen. 

Sinds begin deze week zijn directe vluchten uit de Verenigde Staten weer mogelijk. Vandaag komen de eerste twee vluchten aan, American Airlines uit Miami en Delta Airlines uit Atlanta. BonLab en het Nederlandse bedrijf Hestia werken samen om passagiers op de luchthaven te testen. Uit een proef blijkt dat in een half uur tijd 250 testen kunnen worden afgenomen.

Inmiddels heeft driekwart van de 18.944 volwassen Bonairianen een eerste prik gehad. Tot en met donderdag zijn 14.230 mensen minimaal één keer geprikt. 11.333 daarvan zijn volledig gevaccineerd. Het vaccinatieprogramma verliep aanvankelijk stroef, maar is na enkele aanpassingen, zoals uitbreiding van het callcenter en het inzetten van bekende Bonairianen die zich voor vaccinatie uitspreken, goed op stoom gekomen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.