Expertise Center Education Care Saba wint Appeltje van Oranje

Den Haag – Expertise Center Education Care Saba is een van de winnaars van de Appeltjes van Oranje 2021. Dat is bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Oranje Fonds-prijzen op Paleis Noordeinde in Nederland. Ook Ixta Noa uit Arnhem en de Zelfregiecentra van Vriendendiensten in Deventer vielen in de prijzen. De winnaars, die zich allen inzetten voor psychisch kwetsbare mensen, kregen de prijzen uit handen van Koningin Máxima.

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds aan sociale projecten die zorgen dat niemand er alleen voor hoeft te staan. Het thema is dit jaar Mentale Kracht. Dat betekent dat de prijzen naar projecten gaan die er met inzet van vrijwilligers voor zorgen dat mensen met psychische problemen volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving.

Genomineerden

Er waren projecten 12 genomineerd, waaronder ook Stichting Equine Curaçao. Van ieder project zat er vandaag een afgevaardigde in de zaal. Vanwege de coronamaatregelen kon een beperkt aantal mensen live bij de uitreiking aanwezig zijn. Daarom kon het evenement ook via een livestream te volgen. Deze is terug te kijken op oranjefonds.nl.

Het project Ways of Wellbeing van Expertise Center Education Care Saba biedt ondersteuning aan kinderen met een beperking en hun ouders. Deze kinderen hebben het de laatste jaren extra moeilijk, door de orkaan Irma die het eiland in 2017 trof en de coronacrisis die het eiland volledig afsloot van de buitenwereld.

Beschermpaar

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit kennis en netwerk, geld, tijd en erkenning. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.