Opening teststraat op luchthaven Bonaire gunstig voor toerisme uit VS

Kralendijk – Passagiers die op Bonaire International Airport (BIA) aankomen, kunnen vanaf 1 juni op de luchthaven een antigeentest laten doen. Voor reizigers uit internationale bestemmingen is dit gunstig. Zo was het voor passagiers uit de VS lastig om voor vertrek de antigeentest binnen de verplichte tijd te doen. Op 5 juni hervatten American Airlines (vanuit Miami) en Delta Airlines (vanuit Atlanta) hun vluchten naar Bonaire.

De antigeentest wordt door het Nederlandse bedrijf Hestia in samenwerking met Bon Lab afgenomen in een speciaal daarvooer ingerichte teststraat bij BIA. De verwachting is dat in een half uur 200 passagiers getest kunnen worden.

Containers

Bij aankomst worden de passagiers opgewacht door medewerkers van de afdeling Publieke Gezondheid. Ze controleren de gezondheidsverklaring en het resultaat van de PCR-test en kijken of een passagier een antigeentest moet doen. Als dat het geval is, gaat de deze naar de teststraat. De test wordt afgenomen in speciaal ingerichte containers naast de immigratie op de luchthaven.

Na de test  gaan de passagiers naar de wachtruimte. Een passagier die positief test, moet verplicht in isolatie op het vakantieadres. Publieke gezondheid bepaalt aan de hand van de klachten van de passagier  hoe lang de isolatie  duurt.

Proef

Op vrijdag is bij het Marriott hotel proef gedraaid. Manager Marco Padberg van Hestia zegt dat de  generale repetitie goed is gegaan. Vanaf dinsdag kunnen passagiers die naar het eiland komen de ‘Bonaire Safety Travel app’ downloaden. Met de app kunnen zij voor vertrek een antigeentest boeken. De app is door Hestia ontwikkeld  en is vanaf 1 juni op www.bonairecrisis.com te downloaden.

Hestia probeert zoveel mogelijk lokale arbeidskrachten in te zetten bij de teststraat, zo laat Padberg weten. Het bedrijf werkt samen met Plenchi di Trabou, het lokale jobcenter. Ook worden er trainingen gegeven voor het personeel van de teststraat. 

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.