‘Gevmin’ Besaril: Coalitie MEP/AVP niet realistisch

Den Haag – Staatssecretaris Knops heeft het met de rijkswet Caribisch Orgaan Hervorming en Ontwikkeling verkeerd aangepakt. “Het heeft te lang geduurd voordat hij doorhad dat het anders moest”, aldus Aruba’s gevolmachtigde minister Guillfred Besaril in een interview met RTV-7, de televisiezender voor de Caribische gemeenschap in Nederland, waarin hij terugblikt op zijn aflopende ambtstermijn.

Besaril, inmiddels op Aruba om campagne te voeren voor de Statenverkiezingen van 25 juni, vertelt onder meer dat Rutte er in de Rijksministerraad een hoog tempo op nahoudt (“Het is bam-bam-bam”), dat Knops behoorlijk rood kan aanlopen, maar dat hij zelf ook wel eens boos uit de RMR is gekomen (“Zo ben ik, maar welk altijd respectvol”). Dat André Bosman en Ronald van Raak zijn afgezwaaid als Kamerlid betreurt Besaril niet.

Besaril geeft zichzelf het rapportcijfer 7. Een coalitie van MEP en AVP ziet hij niet als een realistisch scenario.

Klik hier voor het gehele interview

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.