Oud-minister Sevinger aangehouden

Oranjestad – Oud-minister Benny Sevinger en zijn echtgenote zijn woensdag aangehouden. De politicus wordt ervan verdacht te hebben gesjoemeld met de toewijzing van overheidsterreinen. In het zogeheten Avestruz-onderzoek zijn eerder al medewerkers van hem gearresteerd.

Sevinger was van 2009 tot 2017 minister in de AVP-kabinetten Eman I en II. Er deden al jaren geruchten de ronde die bevestiging kregen toen de recherche in 2019 huiszoekingen deed, onder andere bij hem thuis en in zijn kantoor, en hem officieel als verdachte aanmerkte. Zijn aanhouding komt dan ook niet als een verrassing.

Volgens AVP-leider Mike Eman laat het Openbaar Ministerie zich leiden door regeringspartij MEP ingefluisterde politieke motieven. Sevinger is bij de verkiezingen van 25 juni lijstduwer voor zijn partij. Hij is niet de eerste AVP-prominent die dat overkomt: eerder werd oud-minister Paul Croes veroordeeld voor corruptie en heeft het OM ook nog Otmar Oduber in het vizier.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.