VWS: Vaccineren moet ook op Sint Maarten gratis blijven

Den Haag – Het besluit van de regering van Sint Maarten om vanaf 1 augustus tegen betaling te vaccineren stuit op bezwaren van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

“Vaccinatiegezant Marc Sprenger is in overleg met de minister van Volksgezondheid van Sint Maarten over het vervolg van de Covid-vaccinaties op het eiland nadat de huidige brede vaccinatiecampagne wordt afgerond op 1 juli. Uitgangspunt van het overleg is dat vaccinatie op Sint Maarten – zoals overal in het Koninkrijk – gratis beschikbaar moet blijven voor inwoners”, aldus de woordvoerder van staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS).

De regering van Sint Maarten hoopt met de aankondiging per 1 augustus geld te gaan vragen voor het vaccin dat burgers zich alsnog snel aanmelden voor een prik. De vaccinatiegraad op het eiland is op 45% blijven steken.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.