Den Haag heeft weinig vertrouwen in regering Sint Maarten

Den Haag – Staatssecretaris Knops (BZK) vraagt zich in alle openheid af of de regering van Sint Maarten wel in staat is het belang van de bevolking te dienen. Hij doet dat in een brief aan de Tweede Kamer waarin hij verslag doet van zijn gesprek vorige week met minister-president Jacobs over het jongste conflict over vermeende integriteitsschendingen door het bestuur van de luchthaven.

De bewindsman schrijft dat er “grote zorgen bestaan over de vraag of het bestuur in staat is noodzakelijke veranderingen duurzaam te borgen in het belang van de toekomst van de bevolking van Sint Maarten.” Waar Jacobs na afloop sprak van een weinig vruchtbaar gesprek, schrijft Knops aan de Kamer dat er “serieuze acties lijken te worden genomen”, maar gelet “op het herhaaldelijk beschadigd vertrouwen” eerst daden wil zien.

Knops heeft het ook over de rijkswet Caribisch Orgaan Hervorming en Ontwikkeling. “Ik heb minister-president verzocht het commitment van de regering aan de voorgestelde planning voor het nader rapport rijkswet COHO te bevestigen, wat zij heeft gedaan. Tot slot heb ik aangegeven het publiceren van correspondentie tussen regeringen over lopende trajecten niet productief te vinden voor het herwinnen van vertrouwen en verbeteren van onze samenwerking.”

Het conflict over de luchthaven is voor Nederland aanleiding de liquiditeitssteun aan Sint Maarten op te schorten. Vrijdag komt de kwestie opnieuw aan de orde in de Rijksministerraad die naar verluidt wordt bijgewoond door premier Jacobs.

Lees hier het gehele reisverslag van Knops

Afscheid van Google-advertenties

DossierKoninkrijksrelaties.nl heeft het advertentiebeleid aangepast. Vanaf nu wordt u niet meer lastig gevallen met advertenties die door Google zijn geselecteerd. Er worden uitsluitend nog advertenties toegelaten die relevant worden geacht zoals vacatures die een raakvlak hebben met de koninkrijksrelaties.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.