Combinatie van hervormingen, strikt begrotingsbeleid en besparingen nodig

Den Haag – Een combinatie van hervormingen, strikt begrotingsbeleid en het verlagen van de kosten van de publieke sector en de zorg is nodig om de (mede) door de coronacrisis hoog opgelopen staatsschuld van Curaçao, Aruba en Sint Maarten naar behapbare proporties wordt teruggebracht.

Dat is de boodschap die voorzitter Raymond Gradus van het College financieel toezicht heeft voorgehouden in gesprekken met o.a. de leden van de Tweede en Eerste Kamercommissies voor Koninkrijksrelaties. “Juist door de coronacrisis komt het beheersen van de schuldquote in een ander perspectief te staan. Voor alle landen zal de schuldquote ver uitstijgen boven een kritische grenswaarde die het IMF hanteert voor de Caribische regio.”

Gradus zei ook met het IMF te hopen “dat de landen en de eilanden zich de komende jaren voorspoedig zullen herstellen van de coronacrisis, in de wetenschap dat ze een goed toeristisch product bieden.”

Lees hier de gehele toelichting van Cft-voorzitter Gradus

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.