Financieel beheer Sint Eustatius ruim 2 jaar na de ingreep nog altijd niet op orde

Sint Eustatius – Ruim 2 jaar nadat een legertje Nederlandse ambtenaren onder aanvoering van een regeringscommissaris de macht op Sint Eustatius overnam, zijn er in het financieel beheer nog altijd grote achterstanden.

Dat constateert het College financieel toezicht. Zo is pas in het eerste kwartaal begonnen met het opstellen van de jaarrekening 2019. Het Cft gaat er op voorhand vanuit dat deze niet in aanmerking zal komen voor een goedkeurende accountantsverklaring en dat dit ook met de jaarrekening over 2021 het geval zal zijn.

Sint Eustatius heeft over het eerste kwartaal rode cijfers geschreven. Tegenover 7 miljoen dollar aan lasten stond een bedrag van 6,7 miljoen aan baten. Dat laatste wordt veroorzaakt door een lagere opbrengst aan havengelden, luchthaventoeslag en toerismebelasting als gevolg van de coronapandemie. De verwachting is dat het tekort van 300.000 dollar in de loop van het jaar wordt goedgemaakt nu de grenzen voor het toerisme zijn heropend.

Lees hier de gehele brief van het Cft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.