Directie Prinses Juliana Airport probeert staking af te wenden

Philipsburg – De directie van Prinses Juliana Airport op Sint Maarten heeft een dringend beroep op werknemers gedaan af te zien van een voor morgen geplande staking. Personeel eist onder meer een salarisverhoging. De onderhandelingen met de vakbonden daarover zijn nog gaande.

De directie wijst op de cruciale betekenis van de luchthaven voor het economisch herstel van het land nu de coronacrisis over zijn hoogtepunt heen lijkt en toeristen beginnen terug te keren. De aangekondigde staking valt samen met het aflopen van het ultimatum dat de Schiphol Groep aan de regering van Sint Maarten heeft gesteld: indien op 26 mei geen maatregelen zijn genomen om good governance bij de luchthavenorganisatie te borgen, wordt de samenwerking beëindigd.

Als de Schiphol Groep de daad bij het woord voegt kan Sint Maarten fluiten naar een schenking van 72 miljoen dollar uit het wederopbouwfonds voor het herstel van de luchthaven. De ingreep van de regering van Sint Maarten in het bestuur van Prinses Juliana Airport is bovendien reden voor Nederland de liquiditeitssteun op te schorten. De kwestie komt vrijdag aan de orde in de Rijksministerraad.

Lees hier de oproep van de luchthavendirectie aan werknemers

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.