Oefenkamp Defensie op Curaçao illegaal?

Den Haag – Defensie maakt illegaal gebruik van de voormalige plantage Wacawa op Curaçao. Dat stelt het platform voor onderzoeksjournalistiek Follow the Money. De redactie zegt te beschikken over documenten waaruit blijkt dat Defensie geen vergunning heeft voor het houden van oefeningen en schiettrainingen. Ook de bouw van het oefendorp ‘Camp Dovale’ zou illegaal zijn.

Defensie heeft pas in maart van dit jaar een vergunning aangevraagd bij de Curaçaose overheid. Dat gebeurde nadat Follow the Money een beroep op de wet openbaarheid bestuur had gedaan om documenten boven water te krijgen. Carmabi maakt zich zorgen over de gevolgen die de activiteiten van Defensie hebben voor de natuur in het gebied.

Lees hier het gehele artikel

(Foto Defensie)
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.