Rijksrechercheurs permanent aanwezig op Bonaire

Den Haag – De Rijksrecherche heeft bij wijze van een proef twee rijksrechercheurs permanent op Bonaire gestationeerd. Dat is al in augustus vorig jaar gebeurd, zo blijkt uit het vandaag aan de Tweede Kamer aangeboden Jaarverslag 2020 van het Openbaar Ministerie.

Aanwezigheid versterkt de informatie- en netwerkpositie van de Rijksrecherche waardoor zij naar verwachting haar taken beter kan uitoefenen. De Rijksrecherche wordt onder meer ingezet bij de opsporing van ondermijning, de pogingen van criminelen en criminele organisaties om invloed te krijgen op bestuurders en politici. De twee rechercheurs hebben alle drie BES-eilanden tot hun werkgebied.  

Eerder deze week werd bekend dat het Openbaar Ministerie BES, het Korps Politie Caribisch Nederland, de Kustwacht Caribisch gebied, de Koninklijke Marechaussee, de Douane en het openbaar lichaam Bonaire een multidisciplinair samenwerkingsverband willen aangaan om de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit te intensiveren.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.