Kamercommissie wil de kant van Sint Eustatius horen

Den Haag – De Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties wil voordat zij op 2 juni in debat gaat met staatssecretaris Knops (BZK) over de bestuurlijke ontwikkelingen op Sint Eustatius het standpunt van de Eilandsraad horen, zo is in een zogeheten procedurevergadering besloten.

De commissieleden zijn woensdag door ambtenaren van het ministerie van BZK bijgepraat over de BES-eilanden, maar willen in het kader van ‘hoor en wederhoor’ weten hoe de Nederlandse aanpak op Sint Eustatius zelf wordt ervaren. Dat zal via een videoverbinding gebeuren.

De leden van de Eilandsraad zijn eensgezind in hun boosheid op Knops. Dat deze op werkbezoek zou komen, moesten ze uit de media vernemen. Vervolgens wilde de staatssecretaris aanvankelijk alleen met fracties apart spreken, liet hij op het afgesproken tijdstip de lunch voorgaan en veegde hij een voorstel voor herstel van de lokale democratie van tafel, aldus een verklaring van (de naar eigen zeggen beledigde) Eilandsraad.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.