Vaccinatietoerist niet welkom op geel Bonaire

Kralendijk – Nu vakantiereizen naar Bonaire met ingang van vandaag weer zijn toegestaan – het eiland is vannacht om precies 00.00 uur op code geel gegaan – wordt een rem gezet op zogeheten vaccinatietoerisme.

Op aangeven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hebben de lokale autoriteiten bekendgemaakt dat bezoekers pas na een verblijf van 2 maanden in aanmerking komen voor een eerste coronaprik en daarna 3 weken moeten blijven voor de tweede prik. Aan de hand van het inreisstempel in het paspoort wordt gecontroleerd of een bezoeker twee maanden op Bonaire is.

Al kort nadat Bonaire eind februari met vaccineren van alle 65-plussers was begonnen, meldden zich de eerste vaccinatietoeristen uit Nederland. Dat aantal steeg toen vanuit Nederland extra vaccins werden gestuurd zodat iedereen van 18 jaar en ouder op het eiland voor vaccinatie in aanmerking kwam. Tot nu heeft 70% van de 17.444 vaste en 1.500 tijdelijke bewoners van 18plus de eerste prik gehad.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.