Kustwacht doet macabere ontdekking in buurt van Aruba

Oranjestad – Tijdens een patrouillevlucht heeft de bemanning van het Kustwachtvliegtuig een boot op zo’n 120 mijl ten noorden van Aruba gedetecteerd. De bemanning van de DASH meende in de boot een menselijk lichaam te zien dat geen teken van leven meer gaf. Het Joint Rescue Coordination Center (JRCC) van de Kustwacht heeft vervolgens de cutter Panter van het kustwachtsteunpunt Aruba naar de boot gedirigeerd.

De weersomstandigheden op open zee vormden een grote uitdaging voor de zoekactie. Met slecht zicht en hoge golven was het onmogelijk voor de bemanning van de Panter om de boot te vinden. Hierop heeft het JRCC de DASH wederom naar de locatie gedirigeerd om vanuit de lucht de boot opnieuw te lokaliseren en de cutter naar de boot te begeleiden. Bij aankomst bij de boot constateerde de bemanning van de cutter dat de weersomstandigheden te slecht waren om aan boord te stappen. Daarnaast constateerden zij dat er in de boot meerdere stoffelijke overschotten in zeer verregaande staat van ontbinding aanwezig waren.

De cutter Panter heeft meerdere pogingen gedaan om het bootje op sleeptouw te nemen, maar onderweg brak het sleeptouw telkens af. Uiteindelijk is onder de slechte weersomstandigheden en het invallen van de nacht het bootje uit zicht geraakt van de cutter Panter. Het lukte hierna niet meer om de boot te traceren. Het JRCC heeft een melding naar de schepen en de maritieme autoriteiten in de regio gestuurd met de boodschap om uit te kijken naar de boot. De Kustwacht is samen met de Arubaanse autoriteiten en internationale partners een onderzoek gestart naar de herkomst van de boot.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.