Saba

Knops ontmoet oude rot in Sabaanse politiek èn Jeugdraad

Saba – Staatssecretaris Raymond Knops (BZK) is maandagmiddag begonnen aan een kort werkbezoek aan Saba. Hij werd bij aankomst verwelkomd door gezaghebber Jonathan Johnson en eilandsecretaris Tim Muller.

Na aankomst had Knops een informeel gesprek met voormalig gedeputeerde Will Johnson, alvorens te dineren met de het Bestuurscollege. Vandaag gaat de staatssecretaris een kijkje nemen bij de  afvalverwerkingsfaciliteit, maakt hij een boottocht om Saba vanaf het water te zien en bezoekt hij het onlangs van lichtmasten voorziene Johan Cruijff Court.

Later vandaag gaat Knops naar een geitenboerderij om te worden geïnformeerd over het geitenbestrijdingsproject. Hij heeft een ontmoeting met het Outbreak Management Team om te praten over de crisiscommunicatie tijdens de COVID-19 pandemie en de succesvolle vaccinatiecampagne van Saba. Voorts spreekt hij met de eerder deze maand geïnstalleerde Jeugdraad.

Aan het einde van de middag vliegt Knops door naar Sint Maarten waar een stevig gesprek met minister-president Silveria Jacobs op de agenda staat. Beide bewindslieden zijn elkaar de afgelopen weken verbaal in de haren gevlogen over het besluit van Nederland de liquiditeitssteun op te schorten.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.