Knops begonnen aan werkbezoek Bovenwinden; venijn zit in de staart

Oranjestad – Staatssecretaris Knops (BZK) is zondag aan zijn werkbezoek aan de Bovenwindse eilanden begonnen. Bij aankomst op Sint Eustatius werd hij verwelkomd door waarnemend regeringscommissaris Alida Francis.

Op het programma staan onder meer een ontmoeting met leden van de Eilandsraad en een rondgang langs enkele projecten op het gebied van wegen, natuurbehoud en watervoorziening. Vandaag reist de bewindsman door naar Saba voor gesprekken met gezaghebber Jonathan Johnson en eilandsecretaris Tim Muller, de leden van het Bestuurscollege en de eilandsraad. Ook is er een gesprek met de onlangs opgerichte Youth Council ingepland.

Knops reist dinsdag aan het einde van de dag door naar Sint Maarten. Het gesprek met premier Silveria Jacobs staat in het teken van hetzelfde conflict tussen Den Haag en Philipsburg. De staatssecretaris verwijt het eilandbestuur zich niet aan afspraken te houden en andersom wordt hem verweten bij herhaling tijdens het spel eenzijdig de spelregels te veranderen.

Het jongste conflict – over het ingrijpen van het kabinet Jacobs in het bestuur van Princess Juliana Airport – was voor Knops reden niet over te gaan tot het overmaken van 18 miljoen euro aan liquiditeitssteun die Sint Maarten dringend nodig heeft om o.a. de ambtenarensalarissen volgende week te kunnen betalen. Vrijdag staat de kwestie op de agenda van de Rijksministerraad.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.