Run op vakanties naar de Cariben

Schiphol – Van een voorzichtige herstart van het toerisme waarmee de Caribische delen van het Koninkrijk rekening hadden gehouden, lijkt geen sprake: reisorganisaties in Nederland signaleren een run op vakanties naar met name Curaçao en Bonaire, de twee eilanden die voor corona ook al het populairst waren bij de Nederlandse vakantieganger.

Ook Aruba en Sint Maarten profiteren van het feit dat het lijstje van landen waarvoor sinds vandaag code geel geldt nog heel beperkt is. Van Thailand dat als enig andere verre (zon)bestemming op geel is gezet, ondervinden de Caribische eilanden geen concurrentie: bezoekers moeten daar bij aankomst in quarantaine. Luchtvaartmaatschappijen KLM en TUI hebben hun vluchtfrequentie naar de Cariben flink opgevoerd.

Deze landen staan op geel: Finland, Ierland, Malta, Portugal (inclusief de Azoren en Madeira), de Noord-Egeïsche eilanden, Zuid-Egeïsche eilanden, Ionische eilanden, de Balearen en Canarische eilanden, Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Rwanda en Thailand. Bonaire volgt – door toedoen van de Haagse bureaucratie – op woensdag. Saba en Sint Eustatius zijn de enige twee bestemmingen met code groen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.