Nieuwe regering Curaçao zet steun uit Nederland op het spel

Den Haag – De nog niet aangetreden nieuwe regering van Curaçao zet nu al de liquiditeitssteun uit Nederland op het spel. Beoogd premier Pisas heeft staatssecretaris Knops per brief laten weten niet te willen overleggen over de formulering van de reactie van de Koninkrijksregering op het advies van de Raad van State op de rijkswet Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling.

Knops heeft Pisas, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, erop gewezen dat door de weigering mee te praten de liquiditeitssteun en de toegezegde investeringen in onderwijs en economie worden stopgezet. Bovendien zullen de honderden miljoenen euro die Curaçao sinds april vorig jaar heeft geleend in april 2022 moeten worden afgelost.

******************************************************************************************************************

Morgen op DossierKoninkrijksrelaties.nl: Een bijzonder bericht uit Bonaire

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.