Ministerie bevestigt: Vakantie naar Cariben kan weer

Den Haag – Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt officieel dat het negatieve reisadvies voor Curaçao en Aruba met ingang van middernacht wordt ingetrokken. De website nederlandwereldwijd.nl is zojuist aangepast.

Verwacht wordt dat dit rond middernacht ook nog gebeurt voor Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. Voor de CAS-landen geldt – zoals DossierKoninkrijksrelaties.nl woensdag al meldde – vanaf 15 mei code geel. Dat betekent dat vakantiegangers bij terugkeer geen testplicht meer hebben en ook niet in quarantaine hoeven. Sint Eustatius en Saba gaan op groen. Overigens hanteren de eilanden andersom nog wel voorwaarden voor bezoekers omdat Nederland als hoogrisicoland wordt beschouwd.

Voor Bonaire wordt het negatieve reisadvies pas woensdag geschrapt. Dat is het gevolg van Haagse bureaucratie.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.