Saba begint met afschieten zwerfgeiten

Saba – Maandag wordt op Saba begonnen met het afschieten van zwerfgeiten. Als eerste moeten de geiten in het Mt. Scenery National Park er aan geloven. Het ‘geitenmanagementprogramma’ moet een einde maken aan de schade die de geiten toebrengen aan de kwetsbare natuur van het eiland en de erosie die hun sloopwerk veroorzaakt.

Het project wordt gefinancierd vanuit het Natuur- en Milieubeleidsplan Caribisch Nederland 2020-2030 van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Voor de aanpak zijn experts ingehuurd en er worden getrainde jagers ingezet. Tijdens de verwijderingsacties – van maandag tot en met vrijdag – worden bepaalde delen van het park afgesloten voor het publiek.

Geitenhouders hebben ruim de tijd gekregen hun loslopende geiten te verzamelen en op eigen erf achter hekken te plaatsen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.