Marine hervat jacht op drugs in Caribisch gebied

Den Haag – Het patrouilleschip Zr.Ms. Holland is vandaag vanuit Den Helder naar het Caribisch gebied vertrokken. Defensie krijgt daardoor na een aantal maanden weer een stationsschip in het gebied.

De Holland komt naar verwachting op 26 mei in Willemstad aan. De bemanning richt zich onder meer op operaties tegen terrorisme en piraterij en op drugsbestrijding. Dat gebeurt in samenwerking met ketenpartners als de Kustwacht Caribisch gebied en de Amerikaanse Commander Task Group 4.4. Het schip, een oceangoing patrol vessel (OPV), heeft een NH90-maritieme gevechtshelikopter aan boord.

Eind december vorig jaar keerde het vorige stationsschip Zr.Ms. Groningen terug naar Nederland vanwege technische problemen. Het schip haalde vorig jaar het nieuws toen de boordhelikopter op19 juli bij Aruba in zee stortte. Bij de crash kwamen twee van de vier bemanningsleden om.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.