Bonaire

Op Bonaire groeit hoop op code geel na gunstig kabinetsbesluit

Kralendijk – Op Bonaire groeit de hoop binnenkort weer vakantiegangers uit Europees Nederland te kunnen verwelkomen nu de regering heeft besloten het eiland niet langer als hoogrisicogebied te beschouwen.

Vanaf zaterdag mogen Nederlanders weer buiten de landsgrenzen op vakantie. Die dag wordt op de website nederlandwereldwijd.nl een vooralsnog niet omvangrijke lijst van (relatief) veilig geachte bestemmingen gepubliceerd. De toeristische sector op Bonaire ziet de kansen om code geel te krijgen toegenomen nu het eiland met ingang van 19 mei niet meer als een risicovolle bestemming wordt gezien door het kabinet.

Om voor code geel in aanmerking te komen moet het aantal actieve besmettingen volgens de RIVM-richtlijnen onder de 150 per 100.000 inwoners liggen. Dat is op Bonaire met slechts 10 actieve casussen het geval. Een ander criterium is de capaciteit van de lokale zorg en de druk daarop. Op dit moment liggen er op het eiland geen coronapatiënten in het ziekenhuis.

Half december zakte het toerisme naar Bonaire in toen Nederland een negatief reisadvies voor de hele wereld afkondigde. Vanaf 15 mei hanteert Nederland weer een landenspecifiek reisadvies dat wekelijks wordt geactualiseerd.

Lees hier: Bonaire niet langer hoogrisicogebied voor Nederland

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.