Bonaire niet langer hoogrisicogebied voor Nederland

Den Haag – Bonaire wordt niet langer als hoogrisicogebied beschouwd. De testplicht voor wie van het eiland naar Europees Nederland reist, wordt daarom per 19 mei ingetrokken. Dat meldt minister Hugo de Jonge (VWS) in een brief die hij vannacht naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

“Gezien de positieve epidemiologische ontwikkelingen op Bonaire, inclusief een aanhoudende lage besmettingsgraad en een afname van het aantal ziekenhuis- en IC-opnames, heeft het RIVM geadviseerd om Bonaire niet langer als hoogrisicogebied aan te wijzen voor Europees Nederland”, licht de bewindsman het besluit toe. Er zijn nog slechts 10 actieve gevallen.

“Personen die reizen vanuit Bonaire naar Europees Nederland hoeven daarom niet langer een negatieve testuitslag te kunnen laten zien als voorwaarde voor vervoer. Bonaire blijft vooralsnog wel als hoogrisicogebied aangemerkt voor Saba en Sint Eustatius, omdat op deze eilanden momenteel geen aanwezigheid van het virus is”, aldus De Jonge.

De (dubbele) testverplichting werd op 20 maart ingevoerd vanwege een forse uitbraak op Bonaire met de Britse variant van het coronavirus. Passagiers die bij het inchecken geen negatieve testuitslagen konden tonen, mochten door de KLM en TUI niet aan boord worden toegelaten.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.