Curaçao en Aruba versoepelen: hopen op code geel

Willemstad/Oranjestad – Op Curaçao en Aruba gaan vandaag nieuwe versoepelingen in. Op beide eilanden is het aantal actieve coronabesmettingen sterk gedaald en neemt ook het aantal nieuwe gevallen steeds verder af.

Op Curaçao is de autoloze zondag beëindigd. Ook is de kentekenregeling afgeschaft zodat automobilisten in plaats van 2 dagen per week weer elke dag de weg op kunnen. Tot nu mocht men alleen tussen 04.30 en 08.00 uur naar het strand. Dat mag nu weer van 04.30 tot 09.00 en van 16.30 tot 18.30 uur. Onder restricties mogen de sportscholen weer op, op afspraak kan men weer terecht bij de kapper en schoonheidssalons. De avondklok tussen 21.00 en 04.30 uur blijft voorlopig nog wel van kracht.

Aruba verkort de avondklok tot een periode tussen 00.00 en 04.30 uur. Restaurants en andere bedrijven met een avondvergunning mogen open blijven tot 23.00 uur. Ook kunnen meer mensen aan een tafel van een restaurant zitten. Het samenscholingsverbod wordt opgeheven, sporten is onder voorwaarden weer toegestaan en muzikanten mogen met z’n vijven optreden, maar dansen blijft verboden.

Curaçao en Aruba hopen, net als Bonaire, dat de Nederlandse regering vandaag bekendmaakt dat Nederlanders vanaf 15 mei weer op vakantie naar de ABC-eilanden mogen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.