Menukaart onderwijs ook beschikbaar voor scholen in Caribisch Nederland

Den Haag – Ook het onderwijs in Caribisch Nederland kan gebruikmaken van het vandaag gepubliceerde ‘keuzemenu’ om in de coronatijd opgelopen achterstanden van leerlingen in te lopen en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs.

Minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs): “Ik ben blij dat we met dit keuzemenu scholen heel praktisch kunnen ondersteunen, zodat leerlingen alle kansen krijgen op een volwaardige toekomst. De menukaart is natuurlijk geen tovermiddel, maar wel een belangrijk hulpmiddel voor leraren, schoolleiders en ondersteunend personeel. Zíj zijn cruciaal om het Nationaal Programma Onderwijs te laten slagen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken en zie dat er hard wordt gewerkt om leerlingen vooruit te helpen.”

Voor de aanpak krijgt een gemiddelde school volgend schooljaar minimaal 700 euro per leerling. Scholen met veel leerlingen met achterstanden krijgen extra geld. Klik hier voor de menukaart.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.