D66: Hoe staat het met het ‘vaccinatiepaspoort’ voor de Cariben

Den Haag – Wanneer kunnen de Caribische delen van het Koninkrijk profiteren van het digitale ‘vaccinatiepaspoort’ dat de Europese Unie in voorbereiding heeft? Dat willen de Tweede Kamerleden Jorien Wuite en Jan Paternotte (beiden D66) horen van minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Eerder heeft het kabinet gemeld te zullen onderzoeken of de ‘digital green pass’ ook ten behoeve van de eilanden kan worden ingezet. De D66’ers willen weten hoe het met de voorbereidingen staat, wat de verwachte ingangsdatum is en of de bewindslieden nog bijzondere invoeringsaspecten verwachten op de eilanden. En wordt het, zo vragen ze, mogelijk om met het certificaat ook tussen de Europese overzeese gebieden en landen onderling te reizen?

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.