Mandaat gezaghebber Rijna voor instellen avondklok ingetrokken: niet meer nodig

Den Haag/Kralendijk – De regering heeft het mandaat aan gezaghebber Edison Rijna om een avondklok in te stellen ingetrokken. Dat meldt minister Hugo de Jonge (VWS) in een brief aan de Tweede Kamer waarin hij het besluit toelicht.

“De maatregelen behorend bij niveau vijf en zes, gecombineerd met de avondklok, hebben op Bonaire een positief effect op het aantal besmettingen. Eind april waren er nog zestien actieve gevallen van het virus op het eiland. Ook het aantal ziekenhuisopnames is afgenomen. Er lagen eind april nog drie mensen op de covid-verpleegafdeling en één persoon op de covid-IC.”

“Ondertussen heeft Bonaire de afgelopen maand ingezet op het zo spoedig mogelijk vaccineren van de gehele volwassen bevolking. Op 30 april 2021 is bij 64% van de volwassen bevolking minimaal één prik toegediend. De afname van het aantal besmettingen, gecombineerd met de hoge vaccinatiegraad leidden ertoe dat de gezaghebber van Bonaire op 22 april 2021 heeft aangekondigd terug te gaan naar risiconiveau 4.”

“Hiermee wordt weer meer mogelijk op het eiland en komt ook de avondklok te vervallen. Hij heeft de avondklok laten vervallen middels het Gezaghebbersbesluit maatregelen covid-19 van 23 april 2021. De bepalingen omtrent de avondklok vervallen daarom in de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19 Bonaire”, aldus De Jonge.

Op 3 mei telde Bonaire nog 11 actieve besmettingen. Op het hoogtepunt van de uitbraak waren dat er meer dan 450.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.