Volgende week duidelijkheid over buitenlandse vakantie

Den Haag – Volgende week zal het kabinet duidelijkheid geven over het reisadvies  voor de komende zomer. Dat heeft minister Hugo de Jonge vandaag gezegd na afloop van het wekelijkse beraad over de coronamaatregelen. De reissector in het Caribisch deel had er op gehoopt dat het kabinet daarover morgen al mededelingen zou doen, maar zoals bekend is de geplande persconferentie geannuleerd en zijn versoepelingen tenminste een week uitgesteld.

“We hebben besloten de hele besluitvorming op te schuiven naar volgende week, ook over vakanties”, aldus De Jonge. Hij raadt mensen aan het advies dat dus waarschijnlijk volgende week komt af te wachten en nog geen vakantie te boeken.

Er geldt sinds eind vorig jaar een negatief reisadvies voor alle buitenlandse bestemmingen. De verwachting is dat het kabinet volgende week een datum bekendmaakt waarop landen al naar gelang het risico ingedeeld worden naar kleurcodes, zoal vorig jaar gebeurde.

Bonaire hoopt zo snel mogelijk code geel of groen te krijgen nu de jongste corona-uitbraak onder controle is en een meerderheid van de eigen bevolking is gevaccineerd.  Curaçao hoopt snel weer Nederlandse toeristen te kunnen ontvangen, maar daar is de druk op de zorg nog wel erg groot. Aruba is minder afhankelijk van de Nederlandse markt. Steeds meer Amerikanen weten de weg terug te vinden aar ‘one happy island’.   

Komend weekend bespreekt het kabinet de jongste adviezen van het OMT. Naar verwachting volgt dan dinsdag een nieuwe persconferentie.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.