Eerste toekenning Predicaat Koninklijk in Cariben naar Arubaans bedrijf

Oranjestad – Voor het eerst sinds de invoering van het Predicaat Koninklijk door Koning Willem I in 1815 is dat predicaat toegekend aan een organisatie in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Koning Willem-Alexander heeft het recht tot het voeren van het Predicaat Koninklijk verleend aan de Arubaanse onderneming Aruba Aloe Balm N.V.

Het Predicaat Koninklijk is een onderscheiding die kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of grote ondernemingen. Het betekent dat de organisatie het Predicaat Koninklijk mag toevoegen aan de naam en de Koninklijke Kroon in het logo mag opnemen. Het symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger. De criteria voor het verlenen van het Predicaat Koninklijk zijn in het Caribisch deel van het Koninkrijk gelijk aan die in Nederland.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.