Wie Dia di Rincon té uitbundig viert, kan op extra hoge boete rekenen

Kralendijk – Wie vandaag op Bonaire té uitbundig Dia di Rincon viert, de belangrijkste feestdag van het eiland, kan op een extra hoge boete rekenen. Het Openbare Ministerie heeft speciaal voor vandaag het tarief voor het overtreden van de coronamaatregelen verhoogd. Wie zich bijvoorbeeld niet houdt aan het verbod op samenscholing loopt het risico met 280 dollar te worden beboet.

“Wij kunnen Dia di Rincon niet vieren zoals wij dat gewend zijn. Deze dag kan wel in familiekring gevierd worden, waarbij rekening gehouden moet worden met de regels van risiconiveau 4. Mensen die een huishouding met elkaar vormen, mogen bij een ander gezin op bezoek gaan, er mogen niet meer dan 10 volwassenen bij elkaar komen”, aldus gezaghebber Edison Rijna die zich in een videoboodschap tot de bevolking richtte.

“Er kunnen geen feesten of evenementen gehouden worden. Om samenscholing te voorkomen vraag ik nadrukkelijk aan iedereen die niet in Rincon woont of daar werkt, om niet naar Rincon te gaan! Er zijn geen festiviteiten. Er zullen virtuele activiteiten zijn die het publiek via social media kan volgen. Als er in Rincon toch samenscholingen zijn, zal de politie meteen optreden. Het Openbaar Ministerie laat weten dat de boete voor samenscholing verhoogd wordt naar een maximum van 280 dollar. Ook de boete voor geweld tegen de politie en het beledigen van de politie wordt verhoogd.”

“Al deze voorzorgsmaatregelen zijn bedoeld om te voorkomen dat het coronavirus zich verspreidt. Wij vinden het heel jammer dat Dia di Rincon niet door kan gaan. Ik kom op voor de gezondheid van iedereen. Ik doe een beroep op u als verantwoordelijke burger en hoop dat u daar gehoor aan geeft. Zodat wij volgend jaar Dia di Rincon weer normaal kunnen vieren. Ik wil in het bijzonder onze jongeren vragen om zich aan de regels te houden. Hou er rekening mee dat als jij je onverantwoordelijk gedraagt, dat gevolgen heeft voor jezelf, je familie en onze samenleving”, aldus Rijna.

Het aantal actieve besmettingen op Bonaire is verder gedaald naar 16. 4 patiënten liggen er nog in het ziekenhuis van wie 1 op Aruba. 12.204 Bonairianen zijn inmiddels gevaccineerd van wie er 4.966 ook al hun tweede prik hebben gehad.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.