Den Haag druk met luchtvaartverdragen voor Curaçao en Sint Maarten

Den Haag – Curaçao wil met maar liefst 34 landen (nieuwe) luchtverdragen sluiten. Sint Maarten doet het wat bescheidener aan met 10 landen. Dat blijkt uit een overzicht dat minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Internationale verdragen zijn een koninkrijksaangelegenheid dus worden de onderhandelingen met de andere landen gevoerd door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. De door Blok naar de Kamer gestuurde lijst omvat de landen waarmee op 1 april onderhandelingen gaande waren.

Naast een aantal landen in de regio zoals Colombia en Trinidad wil Curaçao ook verdragen met onder meer Gambia, Ghana, de Seychellen, Vietnam en IJsland. Op het wensenlijstje van Sint Maarten staan onder meer Qatar, Luxemburg en eveneens IJsland.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.