Europees Parlement stemt in met ‘green pass’

Brussel – Het Europees Parlement heeft ingestemd met de invoering van een document (‘Green Pass’) dat reizen in coronatijd binnen de EU versimpelt.

“Met dit certificaat moet vrij reizen mogelijk worden voor EU-burgers die zijn gevaccineerd, recent negatief zijn getest, of nog voldoende antilichamen hebben na besmet te zijn geweest met COVID-19. Uiteraard geldt dit ook voor inwoners van de Caribische delen van het Koninkrijk”, aldus Europarlementariër Samira Rafaela (D66).

“Het is aan de EU-lidstaten en het Europees Parlement om zich over dit voorstel te buigen en tot een akkoord te komen. Hierna zal het certificaat in werking treden, hopelijk nog voor de zomer!” aldus Rafaela. De Nederlandse regering heeft eerder al toegezegd met een voorstel te komen hoe het Europees covid-19-certificaat ook voor de Caribische delen van het Koninkrijk toepasbaar kan zijn.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.