Curacao

16 juni commissiedebat over armoede op Bonaire, Sint Eustatius en Saba

Den Haag – Het eerste debat van de nieuwe Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties over de armoede op Bonaire, Sint Eustatius en Saba vindt op 16 juni plaats.

Het kabinet zal worden vertegenwoordigd door minister Wouter Koolmees (SZW) en de staatssecretarissen Mona Keijzer (EZK) en Raymond Knops (BZK). Voor het debat is 3 uur uitgetrokken. Ter voorbereiding krijgen de commissieleden op 19 mei een ’technische briefing’ van ambtenaren van BZK over de ontwikkelingen in Caribisch Nederland.

Een week later – 26 mei – staat het eerste commissiedebat voor de commissie in nieuwe samenstelling op de agenda. Dat zal vooral gaan over het Caribisch Orgaan Hervorming en Ontwikkeling en andere actuele zaken met betrekking tot Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Op 2 juni volgt een debat over het herstel van de lokale democratie op Sint Eustatius.

Of de overleggen iets concreets opleveren is maar de vraag. De bewindslieden zullen verwijzend naar de demissionaire status van het kabinet de beoordeling van wensen van de commissieleden overlaten aan een nieuw kabinet.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.