Aruba wereldkampioen snel prikken

Oranjestad – Aruba heeft vorige week van alle landen in de wereld de meeste vaccinaties toegediend per 100 inwoners: 14,2. Dat blijkt uit door de Volkskrant verzamelde cijfers. Curaçao volgt op deze wereldranglijst op plaats 3 met 11 prikken per 100. Ter illustratie: Nederland blijft daar met een score van 3,5 ver achter.

Op Aruba zijn inmiddels 70 doses per 100 inwoners verstrekt. Op Curaçao zijn dat er 50 en in Nederland 30. Vanwege de grote, inmiddels onder controle lijkende uitbraak op Curaçao, heeft Nederland versneld grote hoeveelheden vaccins naar het Caribisch deel van het Koninkrijk gestuurd, voldoende om er de gehele volwassen bevolking in hoog tempo te vaccineren.

Saba is waarschijnlijk de plek met de hoogste vaccinatiegraad. Daar was eind maart al tegen de 90 procent van de 18-plussers volledig ingeënt. Reden waarom het eiland per 1 mei de inreisbeperkingen verlicht.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.